Over Wijs met Locatie

Het kennisplatform Wijs met Locatie brengt kennis uit overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en onderwijs samen.

Wijs met Locatie brengt experts uit overheid, bedrijfsleven en onderwijs/onderzoek bij elkaar in één open community om samen te werken aan innovatie met locatiedata. Door nieuwe technologieën te begrijpen, hun mogelijkheden en beperkingen te kennen, verkennen we hun potentie voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Denk aan de energietransitie, klimaatadaptatie, gezonde leefomgeving en de ruimtelijke opgaven die daar achter wegkomen.

Faciliteren open community

Wijs met Locatie organiseert bijeenkomsten en werkplaatsen waarop ontmoeting, elkaar inspireren, samen ontwikkelen en kennis delen centraal staan. In werkplaatsen werken we drie thema's verder uit. Werkplaats Digital Twin verkent de mogelijkheden van een nationale Digital Twin. De werkplaats AI en Locatiedata kijkt naar de inzet van kunstmatige intelligentie in de geosector voor het verbeteren van werkprocessen en aanpakken van maatschappelijke uitdagingen. De werkplaats Ethiek onderzoekt wanneer je alert moet zijn op mogelijke schending van soevereiniteit van personen en maatschappelijke waarden bij het werken met digitale technologie.

Website

Op deze website delen experts en ervaringsdeskundigen hun kennis en ervaringen en geven een inkijk in lopende ontwikkelingen. Deze verhalen helpen je bij het oriënteren op nieuwe technologie en te leren van ervaringen van collega’s.

Meedoen?

Wil jij anderen inspireren met jouw casus, wil je meewerken in een werkplaats of ben je op zoek naar interessante samenwerkingen? Laat ons weten waar je mee bezig bent en waar je naar op zoek bent! Ben je vooral op zoek naar inspiratie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.