Samenwerken aan een AI-gedreven infrastructuur

 

Op 4 december 2020 organiseerde Rijkswaterstaat en GeoSamen | Wijs met Locatie de conferentie: Samenwerken aan een AI-gedreven infrastructuur.

Zie hier alle sprekers. Beluister hun korte podcasts of bekijk hun presentaties. Geen tijd? Bekijk dan de visuele strips!

Aftermovie 4 december

 

 

 

Na een kort welkom door Roeland Allewijn, gaf Petra Delsing, Kwartiermaker Artificial Intelligence bij het Ministerie van IenW een helikopterview op ontwikkelingen en aandachtsgebieden rond Artificial Intelligence. De rest van de dag was er een gevarieerd aanbod van workshops waarin je je verder kon verdiepen en verwonderen. Van AI voor predictive maintenance tot Ethiek. Van slimme weginspecties tot mobility as a service. En van de expertise van het Datalab tot de kracht van beeldherkenning voor de openbare ruimte. Zie hier alle sprekers, beluister hun korte podcast of bekijk hun presentatie? Geen tijd hiervoor? Bekijk dan de visuele strips

Basis op orde - Roeland Allewijn

Roeland Allewijn vertelde over het belang van AI bij Rijkswaterstaat. 

Podcast 

 

Aan de slag met een AI-gedreven infrastructuur – Petra Delsing

Kwartiermaker Artificial Intelligence bij het ministerie van IenW, Petra Delsing, werkt volop aan kennis en awareness over Artificial Intelligence. 

Podcast

 

Beeldherkenning in de openbare ruimte – Jeroen Waanders

Jeroen Waanders vertelt hoe artificiële intelligentie het waterschap helpen in hun schouwingsactiviteiten.

Podcast Video opname

 

Slimme inzet Weginspecteurs – Fred van der Zeeuw

Hoe helpt artificiële intelligentie ons de wegen veiliger te maken? Hoe krijg je mensen zo snel mogelijk op de plek waar ze nodig zijn? Fred van der Zeeuw verbindt de business met de wereld van datascience.

Podcast Presentatie Video opname

 

Mobility as a service – Eric Mink & Nico Spijkers

Wat is de impact van data op mobiliteitsvraagstukken? Hoe kunnen we met data uit platforms werken om te zorgen dat reisbewegingen geoptimaliseerd worden? 

Podcast Video opname

 

Ethiek en AI - Elliot Donata & Bijou van Haren

Kunstmatige intelligentie... het is niet weg te denken in een wereld vol data. Hoe gaat de toekomst er uit zien? Wat is de relatie met ethiek? Elliot Donata vertelt je er meer over. Beluister zijn podcast!

illustratief

Podcast Presentatie Video opname

 

Datalab explainable AI – Erdogan Taskesen

Hoe gebruikt Rijkswaterstaat artificiële intelligentie? In de podcast van het datalab vertelt Erdogan Taskesen meer over beeldherkenning en over de AI library die Rijkswaterstaat heeft gemaakt om dat slim te doen. Tot slot gaat de podcast van het datalab in op tekst mining.

illustratief

Podcast Video opname

 

Predictive maintenance – Rutger Krans  

Hoe kan artificiële intelligentie helpen bij slimmer onderhoud van de Nederlandse wegen? Rutger Krans vertelt je meer over predictive maintenance.

Podcast Presentatie Video opname