Atlas Leefbare Stad

   

  De Atlas Leefbare Stad geeft inzicht in de duurzame logistiek van Brabant.

  Argaleo - De 3D Digital Twin van Nederland | From data to value

  De uitdaging

  Veel steden zetten in op een ‘schone stad’, waarbij zij zich vooral richten op maatregelen om uitsluitend schone voertuigen in de stad toe te laten. Binnen het thema Leefbare Stad wordt met name ingezet op de ‘slimme stad’, waarbij wordt gekeken naar bundeling van logistieke stromen, optimalisatie van het gehele mobiliteitssysteem, infra-structurele innovaties en Talking Logistics. Op deze manier draagt het thema bij aan de transitie naar een leefbare en emissie vrije binnenstad.

  De oplossing

  Wij vinden dat de moderne stad mooi, schoon én slim moet zijn. Inzicht in functies, gebruik, verkeerstromen en goederenvervoer zijn de basis voor een gesprek over de stad van morgen. LCB heeft samen met Argaleo de ‘Atlas Leefbare Stad’ ontwikkeld. Een digitale atlas met inzicht en informatie over jouw stad.

  De Atlas is hét communicatiemiddel voor de leefbare stad in Brabant. Wij hebben alvast alle bestaande, openbare data gebundeld en daar logistieke informatie aan toegevoegd. Door deze combinatie kunnen wij complexe en waardevolle inzichten visualiseren, de delen, begrijpen en voorspellen.

  Waarom is voor juist deze oplossing gekozen?

  Het is een online en en schaalbare oplossing door verschillende Brabantste overheidsorganisatie gebruikt kan worden.

  Wat is het resultaat van de oplossing? Is het echt een oplossing gebleken voor het oorspronkelijke probleem?

  Ja, verschillende gemeentes, de provincie, maar ook logistieke bedrijven gebruiken de Atlas om inzicht te krijgen in de logistieke beleidsthema van hun stad. bovendien toont de atlas een bewijs van de juiste werking van de Triple Helix.

  Wat was het effect van de oplossing? Zijn er bijvoorbeeld daardoor nu concrete vervolgacties nodig/gewenst/gepland/gevraagd?

  Veel partijen (publiek en academisch) willen meewerken aan de doorontwikkeling van de Atlas. door middel van het delen van data maar ook kennis om meer analyses beschikbaar te stellen.

  Hoe kijk je terug op het proces? Wat zou je anders hebben gedaan? Wat zou je opnieuw doen?

  De Atlas is een eigen investering geweest van Argaleo omdat zij gelooft in de werking van de Triple Helix. Met de huidige interesse en gebruikers en samenwerkingsverbanden die ontstaat

  Meer info?

  Bekijk de applicaties hier.

  Bekijk het webinar dat Argaleo hierover gaf. 

   

  Houd mij op de hoogte